kategórie článkov

pondelok 11. júla 2016

Don Miguel Ruiz

„Slovo je najmocnejším nástrojom,
                                  ktorý ako ľudia máme:
                                                       je to čarovný nástroj.
Ale rovnako ako má meč dve ostria,
             dokáže aj naše slovo vytvoriť ten najkrajší sen,
                                            alebo všetko okolo nás zničiť."





Jeho knižného titulu sa na svete predalo 4 milióny výtlačkov. Narodil sa 27.08.1952 v Mexiku v rodine liečiteľov. Miguel Ángel Ruiz zvaný aj Don Miguel Ruiz sa narodil do rodiny, kde jeho matka bola ľudová liečiteľka a starý otec šaman ( nagual ). Od Miguela očakávali, že pôjde v rodinnej tradícii a stane sa liečiteľom. Miguela však lákal moderný svet a tak vyštudoval medicínu. Začal pracovať ako chirurg.




K pôvodnej rodinnej tradície liečiteľstva starých Toltékov sa vrátil po nešťastnej nehode, kedy s autom narazil do betónového múru. Tento moment na prahu smrti, kedy podľa vlastných slov opustil fyzické telo a zachránil svojich 2 kamarátov, ho primäl k tomu, aby začal venovať čas svojej duši. Venoval sa učeniu svojich predkov a študoval u svojej matky aj u šamanov svojho kmeňa.


V roku 1997 vydal svoju najznámejšiu knihu, Štyri dohody, kde publikuje svoje poznatky z učenie Toltékov. Vedie prostredníctvom nej k 4 dohodám, ktoré uzatvárame sami so sebou, či s ľuďmi okolo nás, a ktoré nás pomaly ničia. Neskôr vydal aj Piatu dohodu. Okrem písania kníh sa stal úspešným šamanom z radu Rytierov Orla, prednáša po celom svete a do tajov šamanizmu zasvätil aj svojho syna. 9.októbra 2009 mu v Kalifornii transplantovali srdce a v roku 2012 viedol výpravu do Teotihuacanu. Jeho knihy a prednášky sa zaraďujú do neošamanizmu.


Na www.upbook.sk nájdete široký výber titulov od Miguela Ruiza:

knihy

Štyri dohody / Čtyři dohody
Štyri dohody - ilustrovaná verzia / Štyri dohody - pracovná kniha
Múdrosť z knihy Štyri dohody
Páta dohoda
Prestaň sa báť
Tajomstvo vzťahov
Modlitby
Don Miguel Ruiz - komplet

audioknihy

Majstrovstvo lásky ( 4CD )
Štyri dohody
Čtyři dohody ( 3 CD )