kategórie článkov

streda 6. júla 2016

Napoleon Hill

       "Čokoľvek si ľudská myseľ
                           dokáže predstaviť a čomu dokáže uveriť,
                                                                         to môže dosiahnuť."






Napoleon Hill sa narodil 26.októbra 1883 v chudobnej rodine vo Virgínii. Keď mal Napoleon Hill 10 rokov, umrela mu matka a to ešte viac prehĺbilo finančné problémy. Keď dovŕšil 13 rokov, začal Napoleon pracovať ako reportér pre miestne noviny. Výplatu za vykonanú prácu použil na vstup na právnickú školu. Tú však kvôli finančným problémom musel krátko na to opustiť.





Neskôr ako redaktor dostal príležitosť v rámci série článkov o slávnych mužoch napísať rozhovor s Andrewom Carnegie. Carnegie bol v tom období veľmi slávnym a vplyvným človekom, ktorý, ako zistil Napoleon, veril v to, že bohatí ľudia žijú podľa určitého vzorca. Vzorec, vďaka ktorému sa stali bohatými, mal byť ľahko aplikovateľný na ostatných ľudí. Carnegie videl v Napoleonovi chuť a odhodlanie a preto sa rozhodol mu ponúknuť spoluprácu pri potvrdení tohto vzorca.



Rozhovory s vyše 500 ľuďmi Napoleon urobil zadarmo, s tým, že ako odmenou bola možnosť publikovať svoje závery. V rámci tohto projektu sa Napoleon rozprával s viac ako 500 slávnymi a bohatými mužmi a ženami, ako napr. Thomas Edison, Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodor Roosevelt či Woodrow Wilson. Projekt trval viac ako 20 rokov, počas ktorých si Napoleon získal Carnegieho dôveru a stal sa jeho poradcom. Výsledkom štúdie bola teória, ktorá v sebe niesla vzorec úspechu bohatých a bola zverejnená v spoločnej knihe Pravidlo úspechu.



Napoleon počas svojho života vydal niekoľko kníh, ktoré vo filozofii úspechu na seba nadväzujú, nakoľko sám bol zástancom toho, že keď bude filozofia postupne odhalená, bude pre čitateľov zaujímavejšia. Napoleon sa nemýlil - svojich kníh predal milióny a denne sa jeho knihy predávajú naďalej. Napoleon Hill bol za života spisovateľ, esejista, novinár a profesor. Dodnes je uznávaný širokou verejnosťou ako človek, ktorý položil základy literatúry venovanej osobnému úspechu. Napoleon Hill umrel 8.novembra 1970.




Na www.upbook.sk nájdete tituly od Naopleona Hilla:

Tajomstvo úspechu troch majstrov
Úspěch
Jak přelstít ďábla