kategórie článkov

nedeľa 24. júla 2016

Louise L. Hay

"Sám seba si kritizoval roky
                             a nefungovalo to...
                                              Skús sa uznávať
                                                               a uvidíš, čo sa stane."




Autorka citátu Louise L. Hay sa narodila 8.októbra 1926 v Los Angeles. Louise vyrastala so svojou matkou v chudobe. Jej matka sa neskôr vydala a Louise získala násilného a hrubého nevlastného otca. Keď mala Louise 5 rokov, bola znásilnená  susedom. Neskôr ju začal pohlavne zneužívať aj nevlastný otec a v 15 rokoch bola vylúčená zo strednej školy, nakoľko ostala tehotná. Na svoje 16te narodeniny porodila dcérku, ktorú dala na adopciu.



Po pôrode sa presťahovala do Chicaga, kde pracovala na podradných pracovných pozíciách a v roku 1950 sa presťahovala do New Yorku. Zmenila si meno a začala pracovať v módnom priemysle. V roku 1954 sa vydala za anglického obchodníka. Manželstvo však neskončilo šťastne, po 14 rokoch odhalila Louise neveru svojho manžela. Po tomto sklamaní sa Louise upla na náboženskú inštitúciu. Práve v nej sa Lousie naučila pozerať na svoj život inak a naučila sa milovať samú seba. Začala pracovať na tom, ako sa naučiť milovať svoj život. Na začiatku sedemdesiatych rokov začala prednášať a pomáhať ostatným nájsť cestu k sebe samým. V roku 1976 napísala svoju najúspešnejšiu knihu Miluj svoj život vydaná však bola roku 1984 a stala sa literárnym hitom.



Louise v roku 1977 - 78 zápasila s rakovinou, no podarilo sa jej nad touto zákernou chorobou zvíťaziť. Po vyliečení sa začala venovať charitatívnej činnosti, zameranej na ľudí chorých na AIDS. Naďalej sa venovala vydávaniu kníh, založila vlastné vydavateľstvo. V roku 2008 o nej natočili film, ktorý nesie rovnaký názov ako jej najznámejšia kniha.

Rozhovor s Louise L. Hay nájdete s titulkami TU.

U nás si môžete kúpiť knihy od Louise L. Hay