kategórie článkov

piatok 1. júla 2016

Andy Winson

"Vytýč si cieľ.
Ak sa k nemu nepribližuješ,
Tak zmeň stratégiu,
nie cieľ."

Motivačná literatúra a motivátori tu boli vždy, len neboli definovaní. Neboli známi a už vôbec sa nenazývali koučmi. Keď prepukol fenomén s ľuďmi, ktorí boli učiteľmi života, v mnohých krajinách sa s nimi roztrhlo vrece. A dodnes si mnohí myslia, že motivátorom, či koučom sa môžu stať len tak. Aj na našom Slovensku je množstvo ľudí, ktorí stoja za to, aby ste si ich vypočuli, šli na ich prednášky a učili sa od nich. Dnes Vám predstavím kouča, ktorý ako jeden z mála na Slovensku nie je len teoretickým učiteľom. Jeho príbeh, jeho vzlety a pády boli skutočné a preto práve on vie, čo hovorí a o čom hovorí, ak hovorí o motivácii.


Andy Winson sa narodil 26.júla 1976. Podľa vlastných slov bol ako dieťa outsierom, pretože bol najmenší a najslabší. Veľa preto plakával a ľutoval seba a svoj stav. Nakoľko už v tom období prišiel na to, že sa nemôže donekonečna ľutovať, rozhodol sa zmeniť svoj život a začal sa venovať športu. Cez šport sa dostal k bojovým umeniam, ktoré neučia len hmaty a ťahy, ale hlavne sa venujú osobnosti, pokoju mysle a plánovaniu každého nasledujúceho kroku. Športom sa zaoberal aj naďalej a vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu na Univerzite Komenského v Bratislave so zameraním
                                                                                    na trénerstvo.



Ďalšia zásadná zmena v jeho myslení a postavení sa k životu nastala podľa jeho slov už počas vysokej školy. Nakoľko nepochádzal z bohatej rodiny a vyrastal sám s maminkou, musel si na veci, po ktorých túžil privyrobiť. Ako väčšina chalanov vyskúšal teda privyrobiť na stavbe. A presne tu nastal zlom. Kvôli prísnemu ukričanému nadriadenému sa Andy rozhodol, že toto nie je život aký by si pre seba predstavoval a rozhodol sa žiť inak.


Začal si privyrábať priamym predajom voňaviek, neskôr drogérie a výživových doplnkov. A od
priameho predaja bol už len krok k finančníctvu. Vo finančníctve dosiahol obrovský úspech, vybudoval vlastný tím a ten sa rozrástol po Slovensku, Čechách, Ukrajine a v Rumunsku. Následne sa Andy oženil a presťahoval do Rumunska so svojou rodinou. Tam ich však po čase dobehla celosvetová kríza a Andy ostal na pár mesiacov bez príjmu v cudzom štáte.


Po pár mesiacoch sa vrátili späť na Slovensko a Andy s finančníctvom skončil. Začal sa venovať založeniu NPL Inštitútu na Slovensku začal na sebe ešte viac pracovať, aby mohol odovzdávať svoje rady a skúsenosti iným ľuďom. Dnes je koučom v oblasti rozvoja, napísal knihu Mysli, konaj, zbohatni, ktorá sa stala bestsellerom v Čechách a Slovensku. Učil sa od najlepších a stal sa jedným z nich.


Knihu od Andy Winsona Mysli, konaj, zbohatni Vám prinášame aj na našej stránke www.upbook.sk