kategórie článkov

streda 13. júla 2016

Timothy Ferriss

               "Nenechávajte si všetko
                                 až na koniec života.
                                              Nemáte k tomu žiadny dôvod."




Autor citátu, Timothy Ferriss, nepochádza z prostredia ako predchádzajúci autori. Mnohí z nich museli začínať od nuly, či dokonca z chudobných pomerov sa pomedzi množstvo ľudí prebrodili, aby jedného dňa boli významní. Timothy sa narodil 20.júla 1977 v East Hampton v New Yorku. Vyštudoval prestížnu univerzitu známu aj v našich končinách, Princeton University, kde študoval neurovedu a východoázijské štúdiá.




Po štúdiu sa venoval podnikaniu, kde založil a prevádzkoval spoločnosť zameranú na online predaj nutričných výrobkov pre športovcov. V tomto období žil a pracoval v San José. Popri riadení spoločnosti venoval svoj čas poradenstvu profesionálnym atlétom a olympionikom.


Jeho túlavé topánky a temperament v srdci ho však hnali ďalej a tak v roku 2009 spoločnosť predal.
Od tohto predaja Timothy žije v neustálom pohybe medzi krajinami a kontinentmi. V roku 2003 začal Timothy prednášať na Princeton University o modernom podnikaní ako o nástroji ideálneho životného štýlu v súvislosti s modernými technológiami. Čokoľvek Timothy začne robiť, vkladá do toho srdce a preto nie je nič zvláštne na tom, že jeho zoznam koníčkov je dlhší ako u iných ľudí. Dnes Ferriss pôsobí viac-menej ako investor internetových podnikov, vlastní podiely vo významných projektoch, medzi inými aj v spoločnosti Twitter, či Posterous. Celosvetový úspech dosiahol však najmä ako autor. Jeho prvé dielo, Čtyřhodinový pracovní týden, ho vyniesol do výšin showbiznisu a z malého obchodníka sa stal celosvetovo uznávaný autor.


Timothy neskôr vydal ešte dve knihy Čtyřhodinové telo a Čtyřhodinový šéfkuchař, no žiadna z nich už nezatienila úspech tej prvej. Kniha Čtyřhodinový pracovní týden zahrňuje podstatu maximálnej efektívnosti práce a učí tomu ako nielen podnikať, ale taktiež ako si popri zamestnaní vytvoriť vedľajší príjem, ktorý zabezpečí Vaše zvýšené výdavky či spokojný dôchodok. Timothy o sebe tvrdí, že je len radový podnikateľ a extrémny flákač.


Knihy od Timothy Ferrissa Vám ponúkame na www.upbook.sk:
Čtyřhodinový pracovní týden
Čtyřhodinové tělo
Čtyřhodinový šéfkuchař