kategórie článkov

pondelok 4. júla 2016

Pavel "Hirax" Baričák

"Sme tým, čím sme, vďaka zmesi,
ktorá tvorí našu dušu.
Každý z nás je jedinečný­
a svoju silu spoznáme,­
keď spoznáme­ zvláštnosť­ našej duše.
Tá, ale môže byť úplne odlišná od našich predstáv­ o tom,
kto sme, alebo kým chceme byť."


Pavel Hirax Baričák sa narodil 19.08.1971 v Ostrave. Vyštudoval Strednú priemyselnú školu v Martine odbor automatizačná technika a Vysokú školu dopravy a spojov v Žiline. Ako dieťa vyrastal v rodine, kde bol otec "tyran" a bil ich matku. Ako malé dieťa sa otcovi, podľa vlastných slov, postavil. Matka ich potom vychovávala sama. Otcovi po rokoch odpustil a napísal mu ďakovnú báseň.





Po skončení priemyslovky začal hrať na gitaru a stal sa hudobníkom v undergroundových skupinách Editor a Lunatic Gods. Aby sa vyhol povinnej vojenskej službe, nastúpil na vysokú školu, kde sa naďalej venoval hraním na gitare.

Po ukončení vysokej školy bol 2 roky dobrovoľne nezamestnaný. "Jednoducho som si povedal, že nikdy nebudem robiť to, čo ma nebaví."

Neskôr pracoval v rádiu, kde prešiel pozíciami od zvukára až po technického riaditeľa. V rádiu pracoval 6 rokov, neskôr sa stal živnostníkom.

Ďalšiu ranu dostal, keď sa mu rozpadol 11 ročný vzťah. Po tom, ako dokázal odpustiť a prijať to, čo mu život priniesol, začal písať.
Pavel je hudobníkom, spisovateľom, cestovateľom, fotografom či blogerom. Najmä mladá generácia ho berie ako posla lásky k sebe a blížnym a ako učiteľa šťastia. Sám sa za učiteľa, motivátora, či kouča nepovažuje. Napriek tomu sa jeho Šlabikáre šťastia stali bestsellermi na Slovensku.

Na www.upbook.sk nájdete tituly od Pavla Hiraxa Baričáka:


audioknihy

a